Categories: Traffic situation

Helen

Dela artikeln

Oct 19 – Oct 20 alert:

Weather forecast for the next few days predicts high water levels of 1.2-1.9 meters above middle water.

Stena Line meddelar att de inte kommer att kunna lasta eller lossa på sträckan Göteborg-Kiel 19/10 och 20/10, på grund av problematiska rampvinklar.

SMHI har utfärdat en orange varning för höga vattenstånd längs sydkusten från fredag ​​kväll och kommer att fortsätta under dagen på lördag. Konsekvenserna kan bli omfattande översvämningar, vilket kan orsaka begränsad framkomlighet på vägar och järnvägar.

Nära rekordnivåer

– På kuststräckan mellan Öresundsbron och Ystad kan halterna bli rekordhöga, säger vakthavande oceanograf Sofie Schöld. – Det blir extra högt runt halvön Skanör-Falsterbo och sedan blir det lite lägre mot Ystad, säger hon.

 

Sources: TT Nyhetsbyrån and Stena Line

Kommentera

Relaterade inlägg