Categories: Sustainability

Helen

Dela artikeln
Nattvandrarna webb

På First Cargo stödjer vi flera projekt i Göteborg för att hjälpa utsatta människor och bidra till det lokala samhället, i linje med våra hållbarhetsmål. Den här gången berättar vi lite mer om en av dessa - Nattvandrarna.

Nattvandrarna Sverige bildades 1989 och är den äldsta organisationen i landet med syftet att nattvandra, skapa trygghet i samhället och agera vuxna förebilder för ungdomar. Det stöd som lämnas till Nattvandrarna, i form av sponsring, går till dem som nattvandrar i de välkända gula jackorna.

Nattvandrarna Sverige är en ideell, demokratiskt uppbyggd organisation med lokala grupper och föreningar. Syftet och målet med nattvandring är att det ska finnas vuxna förebilder, medmänskligt stöd och social trygghet bland unga människor som rör sig ute på kvällar och nätter. Det behövs vuxna som bryr sig, lyssnar och ser ungdomen, kan skapa gränser och ge stöd och hjälp när det behövs. Nattvandrarnas närvaro förebygger kriminalitet som skadegörelse, våld och drogmissbruk. Vi verkar för att skapa tilltro och bygga jämställda relationer.

Alla nattvandrare bär den igenkännliga gula jackan som har blivit en etablerad trygghetssymbol för ungdomar och unga vuxna. Nattvandrarna finns ute kvällar och nätter på fredagar och lördagar samt på festivaler och högriskhelger.

https://nattvandrarna.se/om-oss/

Nattvandrarna webb

Kommentera

Relaterade inlägg